Innfører tysk modell i Lyn 1896
LYN1896 inviterer fans og fotballhjerter til å være med på reisen tilbake mot toppen - sammen.


– Dette er en stor dag for alle som er glad i Lyn, og et stikk til planer om Super League, oligarker og sjeiker som kjøper seg kontroll over klubber mange har en sterk kjærlighet til, sier daglig leder i Lyn 1896, Bjørn Gohn Jønsberg.

Gjennom en folkefinansiering ønsker klubben at alle med en forkjærlighet for Lyn selv skal kunne bidra til klubbens utvikling gjennom et eget AS og få en viktig stemme på veien tilbake til toppen av norsk fotball. Det betyr at Lyn på mange måter kopierer den tyske modellen som gir supporterne reell innflytelse og makt over klubbene. 

– Mange peker ofte på og snakker om den tyske modellen, 50+1, som den beste, og at den gir den mest lønnsomme drift innen internasjonal klubbfotball. Lyn 1896 gjør med dette ord om til handling og blir med det den første klubben i Norge der supporterne sammen eier et selskap som sitter på de økonomiske rettighetene og forpliktelsene som henger sammen med klubbdriften i Lyn 1896. Klubben skal fortsatt ha sitt eget styre og administrasjon, og alle sportsrelaterte beslutninger skal tas i klubben, i henhold til NFFs retningslinjer.


Nyheten har vært diskutert med leder av supporterklubben Bastionen, Christian Falkenberg er svært positiv til at han og flere av klubbens mest lojale støttespillere nå kan være med å påvirke fremtiden til den tradisjonsrike klubben. 


– Det er ingen hemmelighet at Lyn har en helt spesiell historie, med alt fra suksess, pengesterke investorer, offentlige skandaler og økonomisk rot som førte oss til bunnen av norsk fotball. Det meste har vært gjort og prøvd i Lyn, og hvorfor da ikke kopiere den mest suksessrike oppskriften, en modell som aldri har vært prøvd ut i Norge før, mener styrelederen, Petter Sætherbakke 


Han er overbevist om at Lyn gjennom en folkefinansiering vil skape en helt unik identitetsfølelse for alle som ønsker å bli medeier i Lyn 1896 AS. Og han blir ikke overrasket om flere norske klubber vil følge etter i årene som kommer. 


– Først og fremst får klubben med seg lojale supportere og støttespillere som identifiserer seg med Lyn. Samtidig får klubben inn nødvendig kapital til å starte gjenreisningen av klubben, og det er ingenting som tilsier at ikke en norsk klubb skal lykkes med samme modell som klubbene i Bundesliga, avslutter supporterlederen. 

Tilbake